23 diciembre, 2005

Ca l'Estevet, Valdonzella 46, 93.3024186, Zona: Raval

Hi ha coses autèntiques en aquesta ciutat que encara no hem aconseguit forçar pel camí de la modernitat, el fashion-trendy i les tonteries del disseny. Hi ha llocs tant resistents que s'han convertit en icona del cutre-atractiu. Hi ha casos en què un plat de chopitos en una taula amb estovalles de quadres de tota la vida, amb un cambrer que et porta el compte escrit a mà, tenen un sabor a infància tan indiscutible que et fan sentir com a casa. Et transporten a les tardes als chiringos de la barceloneta abans que fos una platja arreglada, a les paelles amb tota la familia en banyador entre flotadors de "patito" i fotos polaroid. El sabor d'aquestes tardes és a calamar frito, a oli reutilitzar mil vegades, fins i tot a algun got mal rentat, a vi que es paga a copes, a bunyols de bacallà i croquetes. Entrar a sopar a un lloc com L'Estevet és retrobar-se amb un punt de melangia perduda que et fa sentir que pertanys en aquest lloc, que per molt que hagi canviat la ciutat i la gent, hi ha coses que no varien. Que la cuina creativa està molt bé, però que menjar chopos amb les mans acompanyat d'una copa de vi amb Casera té el mateix preu (!!), però un sentiment més arrelat. Fa que em torni a brollar el català associat amb el menjar. Tot un símptoma de què em toca alguna fibra de dins, la fibra profunda i autèntica que no puc expressar en cap altre idioma.

Etiquetas: