19 agosto, 2005

Assessinant el passat

Potser el títol m'ha quedat una mica exagerat (6 esses en 3 paraules) però em sembla que el què està passant a les festes de Gràcia d'aquest any dóna senyals d'alarma sobre la direcció cap a la què es mou la nostra ciutat i a mi personalment em posa els pèls de punta. Pels que em llegeixen a la distància, us en faig un breu resum: resulta que cada nit quan s'acaben els actes programats a les 3 de la matinada, es monten batalles campals entre la guàrdia urbana i els qui no volen anar a dormir.
Ja he parlat abans de l'incivisme en aquest blog, però és que aquests enfrontaments a part de ser incívics són il·lògics. Vull dir que l'objectiu de les festes de Gràcia és passar-s'ho bé entre amics i veïns. En els darrers anys ha anat degenerant fins a convertir-se en una alcoholització conjunta i barata de tots els ciutadans de Barcelona i visitants, però continuava retenint alguna cosa de compartir i passar l'estona al carrer tots junts. Que dies d'entre setmana hi hagi grups nombrosos de joves que no volen anar a dormir, em fa angúnia. Haig de suposar que si a les 3 de la matinada no volen acabar la festa és perquè no tenen res a fer al dia següent a les 9 del matí. O sigui que o són estudiants o no guanyen prou per marxar de vacances o no tenen feina. Cap de les tres possibilitats em fa ser optimista sobre el futur de la joventut de la ciutat... (joer, parlo com una vella... Deu ser la crisi dels 30 que s'acosta a pasos de gegant).
Potser és tracta de creure que poden tenir tot el què vulguin? La teoria famosa que les noves generacions no saben acceptar un no, que no han après disciplina? Perquè una persona de 23 o 24 els crida "fills de puta" als urbanos, quan els intenten desallotjar de les places perquè els veïns puguin dormir? Cap d'ells s'adona que no es tracta d'amargar-los la festa a ells, si no de permetre que els qui treballen puguin fer com a mínim 4h de son? Aquest incivisme no mata, pero posa d'una mala llet....

Etiquetas: